joi, 15 octombrie 2009

Premierul esuat la Bucuresti

M-a tulburat vraja pe care a creat-o in jurul sau primarul Sibiului, Klaus Johannis. Zvonuri, cum ca va fi aruncat in cursa prezidentiala, au mai fost. Pe atunci, nu excita pe nimeni ideea. In trei zile, neamtul a reusit sa fie asemuit cu regele Carol I, care a descalecat in Cetate, chiar daca nu de pe un cal, ci de pe mai multi cai putere, un BMW, masina de serviciu. Apoi a fost decretat drept unica solutie pentru tara, singurul care ar alunga criza doar dintr-o incruntatura de spranceana. Apoi urbea lui a fost luata la puricat. Sibiul devenise inima tarii. 40% din bugetul primariei pe anul acesta s-a dus spre investitii. Oau! Stie neamtul ce face! In criza, investitiile sunt unica scapare. Ele aduc locuri de munca, ele pun banul in miscare. Sibiul si-a schimbat infatisarea: centrul este restaurat, orasul are in plus 14 fantani arteziene! Sibienii nu vor ca edilul lor sa plece. Bun. Un exemplu. O nebunie mediatica, care cu siguranta nu o sa se opreasca aici. Nu cred ca neamtul a batut tot drumul de la Sibiu pana aici doar pentru atat. Doar era previzibila decizia lui Basescu! Trebuie sa fie ceva mai mult, putin mai mult. Si, cu siguranta, nada nu este postul de premier propus de Crin Antonescu, si asta numai daca va ajunge in fruntea statului. Si apoi am cercetat. Am cautat sa vad daca a existat premeditare. Prin premeditare, eu inteleg bani. Johannis asfalteaza mult. Si il costa mult. Pe el direct, adica primarie, dar si pe prsedintele Consiliului Judetean, colegul sau din FDGR. Iar milionarul Ilie Carabulea primeste cam tot, toate lucrarile din judet. Unele au fost atribuite chiar acum - vreo 7 milioane de euro pentru doua drumuri judetene. Mai sunt si lucrarile de amenajare parcuri, utilitati publice, lucrari de constructii... Cam aceleasi firme iau potul. Acum ca ne-am facut o idee, de unde ar urma sa vina banii, mai urmeaza sa aflam si pentru ce. Ca nu pot fi doar cele patru case ale lui Johannis cumparate din salariul sau de bugetar. Contractele au devenit prea mari pentru asta! Au devenit exagerat de multe si de mari ACUM. Inainte sa fi incalecat Johannis.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca acest Johannis era atat de bun de ce partidele nu l-au nominalizat la presedintie? E clar ca toate partidele isi fac jocurile murdare netinand cont, nici unele dintre ele, de bine si interesul national.

Ionut spunea...

Eu nu înţeleg de ce nu s-au prins românii că figurile politice mesianice ajung să fie cele mai mari dezamăgiri. În 1996 ţin minte că a fost extaz total când a ieşit Constantinescu preşedinte. După patru ani oamenii au fost atât de dezamăgiţi de el încât au votat iar PDSR-ul de care vruseseră să scape cu patru ani în urmă.
Apoi, în 2004, din ceaţă şi-a făcut apariţia acel primar luminat al Bucureştiului numit traian Băsescu. "A venit momentul schimbării", au strigat cu toţii cu un extaz la fel de mare ca în 96. Acum toată lumea spune că Băsescu vrea să devină dictator şi mulţi spun "votez cu oricine numai să nu iasă Băsescu iar." Şi uite aşa ajunge PSD-ul iar la putere şi, peste cinci ani lumea o să voteze alt Mesia doar ca să scape de PSD, sau cum s-o numi partidul ăsta la vremea respectivă (din câte văd fenomentul ăsta se întâmplă ciclic).

Aşa şi cu Johannis ăsta. Neamţul descălecat în Bucureşti ca să salveze naţiunea din criză. Probabil că Ilie Carabulea vrea să evolueze de la contractele cu autorităţile locale la cele direct cu Guvernul.